注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

岁岁年年人不同 Blog

恩怨。

 
 
 

日志

 
 
关于我

彼岸花,开彼岸,只见花,不见叶。花叶生生两不见,相念相惜永相失。

网易考拉推荐

2008年5月7日,我看圣火去啦!!  

2008-05-07 20:57:27|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

跟住大队去睇圣火。[小北站]

 

工作室就系圣火路线附近,今日就跟住同事们去凑热闹~

虽然都估到系会好多人,因为我上午上班时已经见果边有好多人聚集,不过实际情况还是吓我一大跳……人山人海不足以形容,红噹噹一片,吼吼……

路上买了小国旗,我地人手一支,还挺象那么回事。

一大堆人跟住人潮往前走,想转身都难,不过在十字路口还是被冲散了,只好各自为战咯!

前面围观的人群不时起哄,大叫,定眼睇原来只不过系开路既摩托,咧……

等左半个几钟火炬手先跑到过黎,首先系3台广告花车,可口可乐,三星,仲有联想,几热闹啊~哈哈。

唔知如果[恒源祥]都有花车加入既话,系未狂播距果首[鼠鼠鼠……]既广告歌呢,嘿嘿。

等左甘耐,只系睇到火炬手(仲系老外)跑过去果十几秒,车……

有D人个位置过少少,睇到火炬交接既仪式,距地就好啦~~~

然后?然后未散band咯,先至发现身边一齐出来既人一个不剩,手上的国旗也不知掉哪儿了~~~真混乱。

好似后来还有直升机飞过,不过我都无睇到。

翻到工作室D人都将国旗插系台上,几醒目,唔知老师翻来见到甘多国旗有乜感想,哈哈~~~

好吧,毕竟是[百年一遇],叫做参加过啦!!Bravo……

 

 

到依家林翻转头,2008年5月7号,系个值得我一直一直都记住既日子啊。呵呵~~~

——2009.04.08


  评论这张
 
阅读(49)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017